در این مطلب سعی دارم برای دوستانی که آشنایی چندانی با ساز و کار قالب وبلاگ ندارن ، یه سری توضیحات بیان کنم که بیشتر در جریان عملکرد کدهای قالب وبلاگشون قرار بگیرن ! بالاخره ممکنه سال ها وبلاگ داشته باشید اما اصلا با نحوه عملکرد کد قالبتون آشنایی نداشته باشید و این از نظر من خوب نیست !
پس شروع می کنیم :
یک قالب در ساده ترین حالت ممکن ، تنها از زبان نشانه گذاری اچ تی ام ال استفاده می کنه ! بسیاری از جاها دیدم که از اچ تی ام ال بعنوان زبان برنامه نویسی یاد می شه که این کاملا اشتباهه ! در صورتی که مایل بودید می تونید با جست و جو به تفاوت های اونها پی ببرید .
فرض کنید یک ساختمان دارید که شامل شالوده ، ستون ، در و دیوار ، سقف ، پله و بطور خلاصه اصلیات یک ساختمون هست و شما هم می تونید برید اونجا و زندگی کنید اما همین که به ساختمان نگاه می کنید می بینید با این وجود که تمام مومات یک ساختمون درش وجود داره ولی هنوز شکل و قیافه قشنگی نداره !
اینجاست که باید اسم سی اس اس بیاریم ، سی اس اس برای استایل دهی و شکل دهی به محتویات اچ تی ام ال بسیار ضروری هست . بالاخره در دوره ای که مردم عقلشون به چشمشون هست اصلا برای دل خودمون هم که شده باید یک ساختمان خوب و زیبا داشته باشیم .
html و css می تونن در کنار هم باشن اما هر چه کدنویسی html بیشتر بشه و تعداد خط ها بره بالا مستم نوشتن css بیشتری هم هست پس برای این که این دو زبان نشانه گذاری با هم قاطی پاتی نشن و ما هم گیج نشیم در html به وسیله ی یک صفت بنام link ، آدرس فایل css در html قرار می گیره که برای شکل دهی به محتوا ازش استفاده کنه و باعث شلوغی کدنویسی قالب هم نشه !
اما فرض کنید شما ده تا درب داخل ساختمونتون دارید و دوست دارید یکیش آبی باشه ، یکیش قرمز و یکیش هم سبز پس باید در سی اس اس یک انتخاب کننده ایجاد کنید مثلا بگید "dare-hal." و بعد برای این در هال ، ویژگی های مورد نظرتون رو ثبت کنید مثلا بگید رنگش قرمز باشه ، فاصلش از دیوار سمت چپ 1 متر باشه و هر چیز دیگری که دوست دارید !
خب فقط کافیه در اچ تی ام ال برای درب هال از این انتخاب کننده استفاده کنید مثلا بنویسید :
<div class="dare-hal"></div>
با اضافه کردن کلاس در هال ، تمام ویژگی های سی اس اس برای این در اعمال می شه !!
اما یک سری نکات تکمیلی هم عرض کنم خدمت بزرگواران :
  • گاهی اوقات شما از یک جا کد قالب وبلاگت رو می گیری اما بعد از مدتی می بینی شکل قالب به هم می ریزه ، دلیلش اینه که لینک فایل سی اس اس و یا تصاویر و فونت قالبتون که توی فضای اون فرد ارائه دهنده بوده به هر دلیلی دچار مشکل شده یا حذف شده ! برای اینکه دچار این مشکل نشید سعی کنید حتما از قالب یک نسخه پشتیبان تهیه کنید . البته منظور از نسخه پشتیبان این نیست که از کد قالب یه کپی بگیرید و در سیستمتون ذخیره کنید بلکه منظور اینه که از تمامی فایل های قالب مثل سی اس اس ، تصاویر ، فونت ها هم نسخه پشتیبان بگیرید .
  • قالبی که از هیچ عکسی استفاده نکنه ، فایل های سی اس اس هم در فایل مجزایی نباشن و در همون کد اچ تی ام ال وجود داشته باشن فقط کافیه که از کدهاش کپی بگیرید و چون از فضای خارجی دیگری استفاده نمی کنه ، هیچ وقت براش مشکلی بوجود نمیاد .
وبسایت های ارائه دهنده این آموزش ها خیلی زیاد هستن هم انگلیسی و هم فارسی اما من یه وبسایت فارسی رو معرفی می کنم که فارسی شده ی نمونه خارجی w3schools هست و به زیبایی هم ترجمه شده که شما عزیزان می تونید ازش استفاده کنید :
اگرچه وبسایت بیاموز هم هست ولی بنده بخاطر سادگی ، روانی و گرافیک مناسب ، وبسایت بالا رو بهتون پیشنهاد می کنم .
واقعا از بس دنیای طراحی قالب و این زبان ها بزرگ هست که آدم می مونه چی بگه ولی اگر احیانا سوالی براتون پیش اومد که جوابش رو جای دیگری ندیدید بنده در حد توانم کمکتون می کنم .

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : قالب ,استفاده ,فایل ,وبسایت ,دارید ,html ,کنید مثلا ,نسخه پشتیبان ,مثلا بگید ,ارائه دهنده ,استفاده کنید ,زبان نشانه گذاری
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فایل44 بینش جاودان آموزش تایپوگرافی Peter مدرسه شاد آدم های این دوروبر ... کسب و کار اینترنتی طراحي سايت